Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bezlepkový kuskus s listovým špenátem

Surovinybezlepkovy-kuskus-s-listovym-spenatem.jpg

175 g bezlepkového kuskusu (např. Tesco Free From, Nutri Free, BIA)
1 cibule
1 stroužek česneku
150 g mraženého listového špenátu
olej
sůl
pepř

 

Postup

Kuskus připravíme podle návodu od výrobce (viz Poznámka).
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a listový špenát. Podlijeme několika lžícemi vody a necháme pod pokličkou rozmrazit a prohřát. Poté vmícháme uvařený kuskus, osolíme, opepříme a můžeme podávat.

 

Poznámky

Na českém trhu máme novinku - bezlepkový kuskus! Je vyrobený z kukuřice a spíš než kuskus připomíná bulgur, protože místo kuliček najdete v sáčku kousky.
Výrobce na obalu doporučuje ho zalít stejným objemem vody a nechat pod pokličkou 3-5 minut dojít. Jenže ouha. Oba dva výrobky, které jsem zkoušela, potřebovaly mnohem víc vody, ale stejně jsem se měkkého kuskusu nedočkala. Oba bylo potřeba aspoň pár minut povařit, aby změkl a nekřoupal.
Celkově mě bezlepkový kuskus zklamal, jedná se vlastně o čistou kukuřici. Kdyby se opravdu připravoval „instantně“, jen zalitím vodou, byl by jistě vítanou rychlovkou pro ty, kdo občas nestíhají vařit "pořádně". Protože ale stejně trochu povařit potřebuje, u mě nezabodoval. Ani výživově se nejedná o nic extra zajímavého - bezlepkový kuskus je vlastně jen kukuřice.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář