Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramboráky

Surovinybramboraky.jpg

4 brambory
1 mrkev
1-2 stroužky česneku
1 lžíce oleje
1 lžíce bramborového škrobu nebo hrašky
1 lžíce bezlepkové mouky (použila jsem rýžovou)
1 lžička majoránky
sůl
pepř

 

Postup

Očištěné brambory a mrkev nastrouháme najemno. Přidáme olej, prolisovaný česnek a majoránku a podle chuti osolíme a opepříme. Zahustíme moukou a škrobem, množství v receptu je pouze orientační, záleží, jak máme šťavnatou mrkev a kolik vody pustí brambory. Kvalitní teflonovou pánev buď necháme zcela nasucho, nebo jen lehce potřeme olejem a smažíme na ní tenké menší bramboráčky.

 

Poznámky

Mrkev se samozřejmě přidávat nemusí, ale celkově bramboráky odlehčí a dodá jim hezkou oranžovou barvu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář