Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborová omáčka s majoránkou

Surovinybramborova-omacka-s-majorankou.jpg

1 kg brambor
4 bobkové listy
8 kuliček nového koření
12 kuliček černého pepře
200 ml rostlinného mléka
3 lžíce bezlepkové mouky na zahuštění
sůl (může být černá sůl, která intenzivně voní po vajíčkách)
majoránka (nejlépe čerstvá, může být i sušená)

 

Postup

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a zalijeme vodou tak, aby sahala asi 5 cm nad brambory. Přidáme všechno koření (dávám ho vyvařit do vajíčka na louhování čaje), osolíme a vaříme asi 15 min, až jsou brambory téměř měkké. Vyndáme koření a omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v rostlinném mléce. Na závěr vmícháme rozemnutou majoránku.

 

Poznámky

Komu nevadí vajíčka, může na závěr do omáčky dvě přidat, bílky rozmíchat a žloutky nechat vcelku. Omáčku je možné dochutit kapkou octa.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář