Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborové kari s cizrnou

Surovinybramborove-kari-s-cizrnou.jpg

5 brambor
1 cibule
1 rajče
1 plechovka cizrny (400 g)
1 stroužek česneku
1 kávová lžička kari koření
olej
mletý kmín
mletá skořice
čili koření
sůl
čerstvý zázvor (1 cm)
2 lžíce instantního rostlinného „mléka“, např. sojového nebo rýžového

 

Postup

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Přidáme nastrouhaný zázvor, kari, špetku mletého kmínu, špetku skořice a špetku čili. Necháme rozvonět a poté podlijeme 250 ml vody. Přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme, přikryjeme pokličkou a necháme vařit. Po deseti minutách přidáme cizrnu a rajče nakrájené na kostičky. Dusíme ještě asi deset minut, podle potřeby přilijeme trochu vody. Instantní rostlinné mléko rozpustíme v troše horké vody, přilijeme ke směsi a dochutíme podle chuti solí, pepřem, případně čili kořením. Povaříme ještě asi pět až deset minut, aby se spojily chutě. Brambory by měly být mírně rozvařené, aby pokrm zahustily. Podáváme s rýží.

 

Poznámky

Zdroj receptu: kombinace několika receptů z internetu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář