Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brambory s dýňovou nádivkou

Surovinybrambory-s-dynovou-nadivkou.jpg

větší brambory dle počtu strávníků
kousek dýně hokkaidó
pórek
stroužek česneku
lžíce sojového bílého jogurtu (smetany)
olej
sůl
pepř
špetka kurkumy
římský kmín
(nastrouhané uzené tofu)

 

Postup

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Mezitím lehce orestujeme na nakrájený pórek, přidáme pokrájenou dýni a rozdusíme. Uvařené brambory podélně rozpůlíme, opatrně vydlabeme prostředek lžičkou a přidáme do zeleninové směsi. Vmícháme prolisovaný stroužek česneku a lžíci jogurtu na zjemnění. Vše osolíme, opepříme, přidáme kurkumu a římský kmín na ovonění. Vydlabané brambory naplníme směsí a zapečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 min. Před koncem pečení můžeme brambory posypat nastrouhaným uzeným tofu.

 

Poznámky

Autor receptu: Martina.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář