Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brambory zapečené se zelím a uzeninou

Surovinybrambory-se-zelim-a-uzeninou-1.jpg

750 g brambor
500 g kysaného nebo sterilovaného zelí
2 cibule
2-3 nožičky bezlepkového párku či klobásy
olej
½ lžičky mletého kmínu
sůl
pepř

 

Postup

Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka (asi 10 minut), po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibule oloupeme a nakrájíme na měsíčky, uzeninu či klobásu nakrájíme na kolečka, zelí slijeme a podle potřeby pokrájíme. Rozehřejem olej a krátce na něm orestujeme připravenou cibuli. Poté přidáme uzeninu a opět krátce osmažíme. Přidáme kysané zelí, zasypeme kmínem, podlijeme trochou vody a pod pokličkou krátce podusíme (stačí 5-10 minut). Pekáček nebo menší plech vyložíme pečicím papírem nebo důkladně vymastíme. Na dno rozložíme polovinu plátků brambor, osolíme a zasypeme kmínem. Brambory poklademe měsíčky cibule, na ni rozložíme okapané zelí, posypeme nakrájenou uzeninou a zakryjeme druhou vrstvou brambor. Znovu osolíme a opepříme. Pečeme při 180 °C asi 30 minut.

 

Poznámky

Zdroj receptu: všeobecně známý recept upravený do bezlepkovo-bezmléčné podoby.

 

brambory-se-zelim-a-uzeninou-2.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář