Jdi na obsah Jdi na menu
 


Koprovka

Surovinykoprovka.jpg

1 kg brambor
4 bobkové listy
8 kuliček nového koření
12 kuliček černého pepře
200 ml rostlinného mléka
3 lžíce bezlepkové mouky na zahuštění
sůl (může být černá sůl, která intenzivně voní po vajíčkách)
svazek kopru
ocet
cukr
(vajíčko)

 

Postup

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a zalijeme vodou tak, aby sahala asi 5 cm nad brambory. Přidáme všechno koření (dávám ho vyvařit do vajíčka na louhování čaje), osolíme a vaříme asi 15 min, až jsou brambory téměř měkké. Vyndáme koření a omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v rostlinném mléce. Kdo má rád, dochutí octem a cukrem. Na závěr vmícháme drobně nasekaný kopr.
Komu nevadí vajíčka, může na závěr do omáčky dvě rozklepnout a nechat srazit, případně vložit natvrdo uvařené a nakrájené na čtvrtky.

 

Poznámky

Tradiční český pokrm, upravený do bezlepkovo-veganské podoby. Na klasickou koprovku s knedlíkem a masem mě nikdy neužilo, ale na této si vždy ráda pochutnám.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář