Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pikantní pečené brambory s cibulí a česnekem

pikantni-pecene-brambory.jpg

 

Suroviny

brambory dle počtu strávníků
olivový olej
česnek (část prolisovaná a část nakrájená na plátky)
grilovací koření
sladká (uzená) paprika
mletý zázvor
chili koření
mletý kmín
sůl
cibule nakrájená na větší kousky

 

Postup

Brambory oloupeme (nové pouze důkladně omyjeme kartáčkem) a nakrájíme na klínky (kolečka, hranolky, dle libosti). Dáme je do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byly potopené, a 7 minut je povaříme. Vodu slijeme a brambory necháme krátce vypářit.
Mezitím smícháme olej s prolisovaným česnekem a kořením. Solíme opatrně, směsi koření obvykle již sůl obsahují. Brambory rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je připravenou marinádou. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C. Po 15ti minutách přidáme plátky česneku a cibule, promícháme a dopečeme do křupava, přibližně dalších 15 minut.
Podáváme jako samostatné jídlo se zeleninovým salátem nebo jako chutnou přílohu.

 

Poznámky

Vím, že toto není žádný velký recept, ale je to naše oblíbené jídlo se sestrou, když jdeme jedna druhou navštívit.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

hranolky vs brambory

(san, 21. 1. 2014 12:59)

Tip: pokud nemáte čas nebo chuť dělat domácí hranolky, vřele doporučuji mccain (zejména 123 hranolky). Jsou chuťově skvělé a mají jen 5% tuku pečené v troubě.