Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pikantní pečené brambory s cibulí a česnekem

Surovinypikantni-pecene-brambory.jpg

brambory dle počtu strávníků
olivový olej
česnek (část prolisovaná a část nakrájená na plátky)
grilovací koření
sladká (uzená) paprika
mletý zázvor
chili koření
mletý kmín
sůl
cibule nakrájená na větší kousky

 

Postup

Brambory oloupeme (nové pouze důkladně omyjeme kartáčkem) a nakrájíme na klínky (kolečka, hranolky, dle libosti). Dáme je do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byly potopené, a 7 minut je povaříme. Vodu slijeme a brambory necháme krátce vypářit.
Mezitím smícháme olej s prolisovaným česnekem a kořením. Solíme opatrně, směsi koření obvykle již sůl obsahují. Brambory rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je připravenou marinádou. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C. Po 15ti minutách přidáme plátky česneku a cibule, promícháme a dopečeme do křupava, přibližně dalších 15 minut.
Podáváme jako samostatné jídlo se zeleninovým salátem nebo jako chutnou přílohu.

 

Poznámky

Vím, že toto není žádný velký recept a že je zde dost podobných, ale toto je varianta, ke které jsme se dopracovaly mnoha pokusy se sestrou a je to naše oblíbené jídlo, když jdeme jedna druhou navštívit.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

hranolky vs brambory

(san, 21. 1. 2014 12:59)

Tip: pokud nemáte čas nebo chuť dělat domácí hranolky, vřele doporučuji mccain (zejména 123 hranolky). Jsou chuťově skvělé a mají jen 5% tuku pečené v troubě.