Jdi na obsah Jdi na menu
 


Provensálské brambory s cuketou

Surovinyprovensalske-brambory-s-cuketou.jpg

1 velká cuketa
6 brambor
2 cibule
6 stroužků česneku
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky provensálského koření
sůl
 

Postup

Nové brambory s pěknou slupkou důkladně omyjeme, starší raději oloupeme. Poté nakrájíme na měsíčky, zalijeme vodou, přivedeme k varu a pět minut povaříme. Vodu slijeme a brambory necháme trochu vychladnout.
Pokud máme velkou cuketu s tuhou slupkou, oloupeme ji, překrojíme a vydlabeme semínka. Poté ji nakrájíme na půlměsíčky. Mladé cuketky stačí omýt a nakrájet. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky. Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky.
Plech vyložíme pečicím papírem a rozložíme na něj všechnu připravenou zeleninu. Posypeme solí a provensálským kořením a zakápneme olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 25 minut. Během pečení několikrát promícháme. Podáváme se zeleninovým salátem.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba.
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář