Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slaný bramborový koláč

Surovinybramborovy-kolac-od-majky-hl.jpg

8 středních brambor
1.5 hrnku bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm)
1/3 hrnku oleje
voda dle potřeby (asi 1 hrnek)
1 lžička soli
1 lžička mletého kmínu
1 lžička sody
½ prášku do pečiva

 

Postup

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mouku s práškem do pečiva a sodou, olej, vodu, sůl a kmín a zaděláme vláčné, ne příliš řídké těsto. Rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, mašlovačkou lehce potřeme olejem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova (cca 20 minut).
Můžeme ochutit sušeným rozmarýnem či posypat grilovacím kořením.

 

Poznámky

Recept jsem získala od čtenářky těchto stránek Majky, poměry surovin jsem si upravila. Koláč je výborný teplý i studený, recept určitě patří k nejpovedenějším za poslední dobu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

česnek a cibule

(Lenka, 16. 6. 2015 15:19)

Přidala bych ještě cibuli a trošku česneku.