Jdi na obsah Jdi na menu
 


Smetanovo-špenátové brambory

Surovinysmetanovo-spenatove-brambory.jpg

brambory
mražený sekaný špenát
sůl
pepř
česnek
rostlinná smetana (např. Alpro, Provamel)
olej

 

Postup

Oloupané a na kostky nakrájené brambory uvaříme (ne příliš doměkka) a poté krátce opečeme na oleji. Mezitím rozmazíme špenát a krátce ho podusíme s prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Hotový špenát zalijeme smetanou a smícháme s opečenými bramborami.

Úmyslně neuvádím množství surovin. Pokud je pro vás toto jídlo hlavní chod (jako pro mě), špenátu můžete použít hodně. Pokud použijete brambory jen jako přílohu, špenátu stačí méně.

 

Poznámky

Inspirace: příloha ve veganské restauraci Loving Hut v Praze, moc mi chutnala, tak jsem zaimprovizovala i doma.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář