Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zapékané brambory s uzeným tofu a zeleninou

Surovinyzapekane-brambory-s-tofu.jpg

8 brambor
200 g mražené kukuřice
polovina většího pórku
1.5 lžičky provensálského koření
sůl
pepř
olej
1 lžička sojové omáčky (bezlepkové - já používám Ekoprodukt)
60 g uzeného tofu

 

Postup

Celé brambory ve slupce 15 minut povaříme, necháme vychladnout a oloupeme. Předvařené brambory nakrájíme na plátky a naskládáme na pekáček. Na oleji orestujeme pórek, přidáme kukuřici a směs krátce podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme hodně provensálského koření a lžičku sojové omáčky. Směs nandáme na brambory a dáme na 10 minut zapéct. Nakonec posypeme nastrouhaným uzeným tofu a krátce dopečeme (stačí 5-7 minut - tofu se nerozpeče jako sýr).

 

Poznámky

Brambory lze uvařit už oloupané a nakrájené (doba varu se tím zkrátí na 8-10 minut), vařením ve slupce si ale údajně zachovají více chuti.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář