Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chléb z mouky Bake-a-cake

Surovinychleba-bake-a-cake.jpg

375 ml vlažné vody
1,5 lžičky soli
1 lžička cukru
1 lžíce oleje
1 lžíce octa
500 g směsi Bake-a-cake
1 lžička chlebového koření
2 rovné lžičky sušeného droždí

volitelně:
1 lžíce vlákniny Adveni (libovolné)
2 lžíce semínek (libovolných)
1 lžíce mletého lněného semínka

 

Postup

Chléb můžeme péct v domácí pekárně nebo klasicky v troubě.

Postup pro domácí pekárnu: Do pečicí nádoby nalijeme vlažnou vodu, olej a ocet a přidáme sůl. Směs Bake-a-cake promícháme s chlebovým kořením, cukrem a droždím. Vše nasypeme na tekutou směs a pečeme na krátký program (trvající přibližně 2 hodiny i s pečením).

Postup pro přípravu v troubě: Promícháme všechny sypké suroviny, poté přilijeme vodu, olej a ocet a důkladně propracujeme. Těsto přendáme do formy na pečení chleba, případně z něj vytvarujte bochníček (raději vyšší, trochu si sedne) a necháme na teplém místě 1 hodinu kynout. Poté ho potřeme vodou, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi hodinu. To, že je chleba upečený, poznáme klasicky zapíchnutím špejle doprostřed bochníčku. Když je špejle po vytažení suchá, je chléb hotový.

Upečený chleba necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.


Poznámky

Směs Bake-a-cake je, jak už napovídá název, primárně určená pro pečení buchet a koláčů. Na bezlepkovém trhu padl dotaz, jestli z ní jde upéct chleba. Tak jsem to zkusila a výsledek mě mile překvapil, nejen, že jde, ale hlavně je moc dobrý, vláčný a nedrobivý. Takže se nenechte mást názvem a klidně se vrhněte do pečení.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář