Jdi na obsah Jdi na menu
 


Veganské chilli

Surovinyveganske-chilli.jpg

1 lžíce oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
½ červené nebo zelené papriky
2 batáty
1 konzerva sekaných rajčat
1 konzerva kukuřice
1 konzerva červených fazolí
2 hrsti červené čočky
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička oregana
2 rovné lžičky kakaa (na vaření)
mleté chilli koření dle chuti
sůl

 

Postup

Červenou čočku propláchneme, a pokud můžeme, na několik hodin namočíme. Díky tomu do sebe nasákne potřebné množství vody a hlavně se snáz rozvaří, čímž chilli zahustí.
Na rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kostičky nakrájené batáty a papriku, slitou čočku a sekaná rajčata. Osolíme a ochutíme římským kmínem, oreganem, kakaem a chilli kořením. Přivedeme k varu a za občasného zamíchání vaříme pod pokličkou 15 minut. Poté vmícháme propláchnuté fazole a kukuřici a společně ještě asi 5-10 minut povaříme, až než jsou batáty zcela měkké. Během vaření můžeme podle potřeby přilít trochu vody, ale ne moc, aby omáčka zůstala krásně hustá. Hotové chilli podáváme s vařenou rýží nebo kukuřičnými tortillami, ozdobené čerstvým koriandrem a kouskem limetky.

 

Poznámky

Pokud nebudete čočku předem namáčet, je potřeba přidat hned na začátku vaření i vodu. Mně se osvědčilo použít čočku namočenou, jednak se uvaří rychleji a jednak nemusím odhadovat množství vody, aby omáčka zůstala správně hustá.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář