Jdi na obsah Jdi na menu
 


Amarant po středomořsku

Surovinyamarant-po-italsku.jpg

2 stroužky česneku
10 černých oliv
6-8 sušených rajčat
1 cuketa
150 g zelených fazolek
1 hrnek amarantu
2 hrnky vody
1 lžička sušené bazalky
1 lžička oregana
sůl
pepř

 

Postup

Na lžíci oleje ze sušených rajčat krátce orestujeme na plátky nakrájený česnek. Vsypeme suchý amarant a 1-2 minuty ho za stálého míchání opražíme. Zalijeme vodou, přidáme zelené fazolky, na kostičky nakrájenou cuketu, přepůlené olivy a drobně pokrájená sušená rajčata. Ochutíme bazalkou a oreganem, přiklopíme pokličkou a od doby varu vaříme 20 minut. Dochutíme solí a pepřem a můžeme servírovat.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba.

Povídání o amarantu je zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář