Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čirok s kapustou, kešu ořechy a rozinkami

Surovinycirok-s-kapustou--kesu-a-rozinkami.jpg

200 g čiroku (zrno)
¼ hlávky kapusty
2 lžíce rozinek
2 lžíce kešu ořechů
sůl
chili koření
olej

 

Postup

Čirok na několik hodin namočíme a poté ho v čisté vodě uvaříme doměkka (cca 50 minut).
Kapustu nakrájíme na kostičky, zakápneme olejem, zalijeme několika lžícemi vody a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Uvařený čirok scedíme, vmícháme kapustu, rozinky a ořechy, sůl a chili koření podle chuti a společně za občasného zamíchání ještě krátce prohřejeme, aby se propojily chutě.

 

Poznámky

Kdo nemá rád sladký nádech ve slaných jídlech, může vynechat rozinky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář