Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čirokovo-rýžový kuba

Surovinycirokovy-kuba.jpg

200 g čiroku
75 g rýže
2 hrsti sušených hub
2 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička majoránky
sůl
pepř

 

Postup

Čirok na několik hodin, nejlépe přes noc, namočíme a poté v čerstvé vodě uvaříme doměkka, přibližně 50 minut. Houby také přes noc namočíme.
Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme scezené houby, podlijeme trochou vody a 10 minut podusíme. Poté vmícháme uvařený čirok, prolisovaný česnek a majoránku, osolíme a opepříme. Důkladně promícháme, přendáme do zapékací mísy nebo pekáčku a krátce zapečeme v troubě (záleží na typu trouby a pekáčku, já zapékám při 200 °C asi 15-20 minut). Podáváme se kyselou okurkou, zelným salátem nebo nakládanou červenou řepou.

 

Poznámky

Kuba by šel připravit i bez rýže, jen z čiroku, ale v kombinaci s rýží je výsledný pokrm jemnější.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář