Jdi na obsah Jdi na menu
 


Smetanový čirok s houbami a rozmarýnem

Surovinysmetanovy-cirok-s-houbami-a-rozmarynem.jpg

1.5 hrnku čiroku
3 lžíce oleje
1 cibule
2 hrsti sušených hub, případně čerstvé nebo mražené
1 lžička sušeného rozmarýnu
100 ml rostlinné smetany
sůl
pepř

 

Postup

Čirok propláchneme a nejlépe přes noc namočíme do studené vody. Poté vodu slijeme, čirok zalijeme zeleninovým vývarem a dáme vařit. Vaříme doměkka, asi 50-60 minut, podle potřeby doléváme vodu.
Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. Přidáme houby (sušené předem namočíme, opět nejlépe přes noc, mražené rozmrazíme, čerstvé očistíme a nakrájíme na plátky). Podlijeme trochou vody a dusíme 20 minut. Na posledních 5 minut přidáme rozmarýn. Když jsou houby měkké, vmícháme uvařený čirok, osolíme, opepříme a společně ještě 5 minut podusíme. Na závěr vmícháme smetanu, podle potřeby dochutíme a můžeme podávat.

 

Poznámky

Inspirovala jsem se na www.toprecepty.cz, kde jsem objevila recept na rozmarýnovou krkovičku podávanou na smetanových kroupách. Jako vegetarián jsem vynechala krkovičku a kroupy nahradila bezlepkovou alternativou. A moc jsem si pochutnala.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář