Cizrnový skorobramborák v troubě

Surovinycizrnove-bramboraky.jpg

250 g cirznové mouky
50 g solamylu
600 ml vody
2 stroužky česneku
1 lžička prášku do pečiva
sůl
majoránka
pepř

 

Postup

Do mísy nasypeme cizrnovou mouku, bramborový škrob a kypřicí prášek. Přisypeme v dlani utřenou majoránku, rozetřený česnek, osolíme a opepříme. Přilijeme vodu a vymícháme v hladké těsto. Necháme 15 minut odpočinout, aby mouka nasákla tekutinu, a znovu promícháme. Těsto by mělo být husté asi jako na bramborák. Pokud je příliš husté, zředíme ho trochou vody. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při
180 °C dozlatova. Po upečení nakrájíme na čtverce a podáváme jako klasický bramborák – samotné, s nakládanou zeleninou nebo s masovou směsí.

 

Poznámky

Zdroj receptu: inspirováno komerčním produktem Římské placičky od firmy Extrudo. Po několika pokusech jsem snad našla ideální poměr surovin i pro domácí výrobu.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *