Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zázvorový sirup pro posílení imunity při nachlazení

Surovinyzazvorovy-sirup.jpg

kořen zázvoru
citron
med, případně cukr

 

Postup

Zázvor oloupeme a najemno nastrouháme. I se šťávou, kterou pustil, ho přendáme do sklenice. Zalijeme šťávou vymačkanou z 1-2 citronů. Osladíme tekutým medem, případně cukrem. Uzavřeme a necháme 1 hodinu uležet. Poté promícháme a uložíme do lednice. Před použitím vždy jen pomocí lžíce odebereme tekutou část (sirup), který podáváme samotný nebo do čaje 3x denně. Když ve sklenici zbyde jen téměř suchý zázvor, můžeme z něho přidáním citronu a sladidla připravit další sirup.

 

Poznámky

Zdroj receptu: moudra našich předků :-)
O vhodnosti medu při nachlazení se vedou dlouhé spory, někdo tvrdí, že je prospěšný, někdo, že zahleňuje. Tak ať si každý vybere to, co mu vyhovuje.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář