Jdi na obsah Jdi na menu
 


Africká arašídová polévka

africka-arasidova-polevka.jpg

 

Suroviny

1 cibule
3 lžíce oleje
2 stroužky česneku
kousek čerstvého zázvoru
3 hrnky zeleninového vývaru
1 střední batát
3 lžíce rajčatového protlaku
4 lžíce arašídového másla
sůl
chilli koření
dvě hrsti čerstvého špenátu nebo jiné listové zeleniny (mangold, kapusta)
hrst nasekaných arašídů

 

Postup

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Poté, co cibule zesklovatí, přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek a minutu opékáme. Poté zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme na kostičky nakrájený batát, rajčatový protlak a arašídové máslo. Osolíme a podle chuti přidáme chilli koření. Vaříme za občasného zamíchání asi 15 minut, až je batát měkký. Následně vmícháme nahrubo nakrájený špenát a povaříme ještě 3 minuty. Polévku před podáváním posypeme nasekanými arašídy.

 

Poznámky

Arašídovou polévku jsem prvně ochutnala na pražském Street Food Festivalu. Zachutnala mi a začala jsem hledat recept na internetu. Překvapivě jsem našla desítky odkazů a receptů, takže jsem zase jednou objevila Ameriku. Přidávám tedy svoji verzi této výborné polévky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

vynikající!

(Martina, 5. 3. 2016 13:38)

Tahle polévka se zařadí mezi stálice. Sice jsem nedostupný batát nahradila obyčejnou bramborou a mrkví na kolečka (sladká zelenina), ale i tak byla výborná.