Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborovo-žampionový krém

Surovinybramborovo-zampionovy-krem.jpg

3 brambory
8 žampionů
sušené polévkové bylinky (libeček, petrželka, celerová nať…)
½ lžičky majoránky
½ lžičky mletého kmínu
olej
sůl
pepř

 

Postup

Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a orestujeme je v hrnci na rozpáleném oleji. Přisypeme na kostičky nakrájené oloupané brambory a zalijeme 1.5 litrem vody. Přidáme bylinky, majoránku, kmín, osolíme, opepříme a vaříme do změknutí brambory (asi 20 minut od bodu varu). Z polévky vyndáme část žampionů a odložíme je stranou. Zbytek rozmixujeme ponorným mixerem dohladka a podle potřeby doředíme trochou vody nebo vývaru. Vmícháme zbylé žampiony, dochutíme a můžeme servírovat.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář