Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čočková polévka s kari

cockova-polevka-s-kari.jpg

 

Suroviny

1 cibule
olej
2 velké mrkve
1 hrnek hnědé čočky
2 lžičky kari koření
sůl
pepř
(kostka zeleninového bujonu)
100 ml sojové smetany nebo kokosového mléka na zjemnění

 

Postup

Čočku přebereme, propláchneme a na několik hodin namočíme do studené vody. Na oleji orestujeme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme kari kořením, za stálého míchání ho krátce opražíme, aby se rozvonělo a rozpustilo v tuku. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, slitou čočku a zalijeme asi 1.5 litru vroucí vody. Ochutíme solí, pepřem, můžeme přidat i kostku zeleninového bujonu. Přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme, až je čočka měkká (cca 25 minut). Poté promixujeme ponorným mixerem, nemusíme ale zcela dohladka. Je-li polévka příliš řídká, zahustíme lžičkou mouky rozmíchané v trošce studené vody. Vmícháme sojovou smetanu nebo kokosové mléko a případně ještě podle chuti dosolíme.

 

Poznámky

Pokud použijeme červenou čočku, nemusíme ji předem namáčet a dobu vaření zkrátíme na 10-15 minut.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář