Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dýňová polévka

dynova-polevka.jpg

 

Suroviny

750 g dýně hokkaido – neloupaná, nakrájená na kostičky
2 brambory – oloupané, nakrájené na kostičky
1 malá cibule
2 stroužky česneku
olej
1 malá lžička mletého muškátového oříšku
sůl
pepř

 

Postup

Na oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a dýni a zalijeme asi 1.5 litru vody. Přidáme prolisovaný česnek, muškátový oříšek a osolíme. Pod pokličkou vaříme doměkka (asi 30 minut). Celou směs následně rozmixujeme na hladký krém. Dochutíme solí a čerstvě umletým pepřem a před podáváním ozdobíme sekanou petrželkou.

 

Poznámky

Variací na dýňovou polévku existují desítky, možná i stovky. Do některých se přidává zázvor, mrkev, kokosové mléko, nejrůznější druhy koření. Toto je jedna ze základních variant, s minimem ingrediencí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář