Jdi na obsah Jdi na menu
 


Exotická polévka z červené řepy

exoticka-polevka-z-cervene-repy.jpg

 

Suroviny

4 menší červené čepy
2 jarní cibulky
2-3 cm čerstvého zázvoru
1 pomeranč
1 lžíce oleje
400 ml vody nebo zeleninového vývaru
200 ml kokosového mléka
kousek celé skořice
kousek celého badyánu (dala jsem dva „lístečky“ z hvězdičky)
sůl
pepř

 

Postup

V hlubším hrnci rozehřejeme olej a krátce na něm opečeme drobně nakrájenou jarní cibulku. Přisypeme očištěnou a na kostičky nakrájenou červenou řepu a zalijeme vodou nebo vývarem. Přidáme nastrouhaný zázvor, lžičku strouhané pomerančové kůry a šťávu z celého pomeranče, skořici a badyán, osolíme, opepříme a pod pokličkou vaříme, asi 20-25 minut do změknutí řepy. Poté vyndáme celé koření, vlijeme kokosové mléko, společně prohřejeme a ihned podáváme.

 

Poznámky

Polévka je chuťově neobvyklá a hodně výrazná, hlavně s badyánem se musí opatrně.

Inspirovala jsem se v německém časopise Alnatura.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář