Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gazpacho aneb nejstarší raw polévka

Surovinygazpacho-aneb-nejstarsi-raw-polevka-1.jpg

3 větší rajčata
½ okurky
(1 červená paprika)
½ avokáda
½ červené cibule nebo šalotky
1 stroužek česneku
studená voda
sůl
čerstvě namletý pepř
čerstvý koriandr nebo hladkolistá petržel

 

Postup

Zeleninu očistíme, pokrájíme na menší kousky a rozmixujeme dohladka. Podle potřeby naředíme studenou vodou, osolíme a opepříme. Gazpacho podáváme vychlazené, ozdobené drobně nasekanou cibulkou, rajčaty a koriandrem.

 

Poznámky

Ve svém receptu jsem nepoužila papriku, protože mi syrová nedělá dobře. Stejně tak je možné vynechat cibuli a česnek. Oproti tradičnímu receptu jsem přidala avokádo, které polévku zahustí a dodá zdravé tuky.

gazpacho-aneb-nejstarsi-raw-polevka-2.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář