Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hrachová polévka s kořenovou zeleninou

Surovinyhrachova-polevka.jpg

½ kg hrachu (celý nebo půlený)
2 velké mrkve
¼ celeru
1 cibule
2 stroužky česneku
½ lžičky muškátového oříšku
libeček
olej
sůl
pepř

 

Postup

Hrách přes noc namočíme do studené vody. Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na oleji orestujeme oloupanou a pokrájenou cibuli. Přidáme připravenou zeleninu a krátce ji osmažíme. Poté přidáme slitý hrách a zalijeme asi 1.5 litru vody. Vmícháme libeček a prolisovaný česnek, přivedeme k varu a vaříme, než hrách změkne (asi 30 minut, záleží na tom, jak dlouho byl předem namočený a jestli máme celý nebo půlený, tomu stačí kratší doba varu). Ponorným mixerem rozmixujeme směs dohladka. Podle potřeby můžeme naředit ještě trochou vody. Dochutíme solí a pepřem a podáváme.

 

Poznámky

Zdroj receptu: inspirovala jsem se na www.toprecepty.cz receptem na Krém ze žlutého hrachu a kořenové zeleniny od uživatelky k.radula.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář