Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hrášková polévka s kokosovým mlékem

Surovinyhraskova-polevka-s-kokosovym-mlekem.jpg

400 g zeleného hrášku (mražený nebo čerstvý)
200 ml kokosového mléka
sůl
pepř
chilli
na ozdobu kešu oříšky

 

Postup

Hrášek rozmrazíme a s trochou vody rozmixujeme na hladké pyré. To přelijeme do hrnce a přivedeme k varu. Rozředíme ho kokosovým mlékem a podle potřeby vodou a ochutíme solí, pepřem a chilli kořením. Dvě minuty povaříme a máme hotovo. Před podáváním ozdobíme kešu oříšky a čerstvě namletým pepřem.

 

Poznámky

Polévka je velmi jednoduchá, rychlá a moc dobrá. Místo vody je možné na naředění použít zeleninový vývar, ale nechtěla jsem jím přebít jemnou chuť hrášku. Protože je hrášek přirozeně dost sladký, je nutné polévku výrazněji dosolit. Pepř a chilli dodají hrášku pikantní tečku.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář