Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hustá čočková polévka

Surovinycockovka-a-la-albert.jpg

3/4 hrnku čočky
1 větší cibule
2 malé nahrubo nastrouhané mrkve
1 kostka zeleninového bujonu
olej
sušená majoránka
2 stroužky česneku
petrželka

alternativně:
polenta na zahuštění (cca 2 lžíce)
1 brambora
pro masožrouty klobása

 

Postup

Čočku namočíme a necháme přes noc nebo alespoň dvě hodiny nabobtnat. Na oleji osmahneme cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev, masožrouti mohou přidat nakrájenou klobásu. Přidáme scezenou čočku (a případně na kostičky nakrájenou bramboru), asi 1.5 litru vody, kostku bujonu, majoránku (tou nešetříme) a česnek a vaříme 45 minut. Můžeme zahustit instantní polentou. Na závěr ozdobíme čerstvou petrželkou.
V mé verzi na fotce jsou navíc brambory. Od předchozího jídla mi zbylo pár kousků uvařených brambor, tak jsem je přidala do polévky. 

Polévka je opravdu hustá a sytá, obzvlášť pokud ji zahustíme polentou a/nebo přidáme brambory.

 

Poznámky

Převzato z Albert magazínu 10/2013, upraveno.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář