Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hustá polévka z červené čočky

Surovinyhusta-polevka-z-cervene-cocky.jpg

1 hrnek červené čočky
1 větší cibule
rajčatový protlak
několik stroužků česneku nebo česneková pasta
asi 2 cm nastrouhaného zázvoru (zázvorem nešetříme)
1.5 lžičky římského kmínu
olej
sůl
pepř

 

Postup

Červenou čočku propláchneme a necháme hodinu namočenou. Máčet se nemusí, ale lépe si pak drží červenou barvu.
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme římský kmín a nastrouhaný zázvor a necháme krátce zarestovat spolu s cibulí. Přidáme okapanou čočku, rajčatový protlak, pokrájený česnek (pokud použijeme česnekovou pastu se solí, přidáme ji až na konci) a zalijeme vodou. Vaříme do změknutí čočky, asi 15-20 minut. Když je čočka měkká, přidáme sůl a pepř podle chuti.

 

Poznámky

Vařila Martina. Volná inspirace: http://www.veganotic.cz/clanky/262-nejoblibenejsi-polevka-z-cervene-cocky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář