Jdi na obsah Jdi na menu
 


Květáková kulajda

kvetakova-kulajda.jpg

 

Suroviny

½ květáku
3 brambory
1 menší cibule
hrst sušených hub
½ lžičky mletého kmínu
4 bobkové listy
6 kuličky nového koření
6 kuličky černého pepře
2 lžíce jemně nasekaného kopru
sůl (nejlépe černá sůl – chutná po vajíčkách)
2 lžíce bezlepkové mouky na zahuštění
200 ml rostlinné smetany
případně ocet a cukr

 

Postup

Brambory a košťál z květáku pokrájíme na drobné kostičky, květák rozebereme na růžičky, cibuli jemně nasekáme a vše dáme s houbami a kořením (nejlépe uzavřeným ve vajíčku na čaj) vařit do 1.5 litru vody. Asi po 20ti minutách, když je vše měkké, zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody. Za občasného zamíchání povaříme alespoň 5 minut. Přilijeme rostlinnou smetanu, přidáme jemně nasekaný kopr, dosolíme a případně podle chuti dochutíme octem a cukrem.

 

Poznámky

Inspirovala jsem se na www.toprecepty.cz receptem na Květákovou kulajdu II od uživatelky Anny Kočíkové. Polévku jsem upravila do veganské a bezlepkové podoby.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář