Jdi na obsah Jdi na menu
 


Květáková kulajda

Surovinykvetakova-kulajda.jpg

½ květáku
3 brambory
1 menší cibule
hrst sušených hub
½ lžičky mletého kmínu
4 bobkové listy
6 kuličky nového koření
6 kuličky černého pepře
2 lžíce jemně nasekaného kopru
sůl (nejlépe černá sůl – chutná po vajíčkách)
2 lžíce bezlepkové mouky na zahuštění
200 ml rostlinné smetany
případně ocet a cukr

 

Postup

Brambory a košťál z květáku pokrájíme na drobné kostičky, květák rozebereme na růžičky, cibuli jemně nasekáme a vše dáme s houbami a kořením (nejlépe uzavřeným ve vajíčku na čaj) vařit do 1.5 litru vody. Asi po 20ti minutách, když je vše měkké, zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody. Za občasného zamíchání povaříme alespoň 5 minut. Přilijeme rostlinnou smetanu, přidáme jemně nasekaný kopr, dosolíme a případně podle chuti dochutíme octem a cukrem.

 

Poznámky

Inspirovala jsem se na www.toprecepty.cz receptem na Květákovou kulajdu II od uživatelky Anny Kočíkové. Polévku jsem upravila tak, aby vyhovovala naší dietě.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář