Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letní zelená polévka zastudena

Surovinyletni-zelena-polevka-zastudena.jpg

100 g zelené listové zeleniny (listový špenát, římský salát)
250 g okurky
½ avokáda
1-2 lžičky citronové šťávy
2 lžíce lahůdkového droždí
sůl
pepř

 

Postup

Listy omyjeme a utěsnáme na dno mixeru. Přidáme na kostičky nakrájenou okurku a avokádo, lahůdkové droždí, citronovou šťávu, sůl a pepř, přilijeme asi ½ až 1 hrnek vody (podle potřeby, aby to mixer „utáhl“) a rozmixujeme dohladka. Ozdobíme zelenou snítkou a ihned podáváme.

 

Poznámky

Nejraději mám polévku s listovým špenátem, protože jí dodá nádherně zelenou barvu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář