Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pórkovo-dýňová polévka

porkovo-dynova-polevka.jpg

 

Suroviny

1 menší dýně hokkaidó
1 velký pórek
1 cibule
½ lžičky muškátového oříšku
polévkové bylinky (sušený libeček, petrželka, celerová nať)
sůl
pepř

 

Postup

Dýni rozkrojíme, zbavíme semínek, podle potřeby oloupeme (mladou loupat nemusíme, starou raději ano) a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli na hrubší kostičky. Vše dáme do hlubšího hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla zelenina akorát ponořená, přidáme muškátový oříšek, bylinky, sůl a pepř, přiklopíme pokličkou a vaříme, až je zelenina měkká (od doby varu asi 15 minut). Poté polévku rozmixujeme ponorným mixerem dohladka, podle potřeby dochutíme a můžeme podávat.

 

Poznámky

Místo dýně hokkaidó je možné použít i máslovou nebo muškátovou dýni.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář