Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rajská polévka s jáhlami

rajska-polevka-s-jahlami.jpg

 

Suroviny

1 malá cibule
2 lžíce oleje
500 g rajčatové passaty (nebo velký rajský protlak)
1.5 litru vody
1 malý bobkový list
špetka tymiánu
3 kuličky pepře
2 kuličky nového koření
2 hřebíčky
sůl
cukr
75 g jáhel
2 lžíce bezlepkové mouky na zahuštění

 

Postup

Na oleji krátce orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Zalijeme vroucí vodou a passatou nebo protlakem. Přidáme všechno koření (vkládám ho do vajíčka na sypaný čaj) a jáhly, které jsme předtím alespoň třikrát spařili vroucí vodou. Osolíme, přivedeme k varu a přilijeme mouku rozmíchanou v trošce studené vody. Přiklopíme pokličkou a za občasného zamíchání vaříme 15 minut. Poté vyndáme vajíčko s kořením, podle chuti osolíme a osladíme a můžeme servírovat.

 

Poznámky

Pokud chcete polévku řidší, můžete vynechat mouku na zahuštění.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář