Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rajská polévka

Surovinyrajska-polevka.jpg

1 malá cibule
olej
1 velký rajský protlak (180 g)
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
3 kuličky pepře
3 hřebíčky
špetka tymiánu
sůl
cukr
ocet
2-3 lžíce bezlepkové mouky na zahuštění
předem uvařená rýže nebo drobné těstoviny jako zavářka

 

Postup

Na malém množství oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Zalijeme jedním litrem vroucí vody, vmícháme rajský protlak, přidáme koření (vkládám ho do vajíčka na čaj) a osolíme. Přikryjeme pokličkou a 10 minut povaříme. Poté vyndáme koření a zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody. Vložíme předem uvařenou rýži nebo těstoviny a dochutíme podle potřeby solí, cukrem, případně octem.

 

Poznámky

Pokud chci jako zavářku použít bezlepková písmenka do polévky, nevařím je stranou, ale přidám je do polévky ještě před tím, než se začne vařit, za dobu přípravy těstoviny krásně změknou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář