Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rychlá hrachová polévka z hrachové mouky

Surovinyrychla-hrachova-polevka-z-hrachove-mouky.jpg

600 ml zeleninového vývaru
2 lžíce hrachové mouky (Adveni)
sůl
pepř
½ lžičky mletého kmínu
½ lžičky majoránky

 

Postup

Hrachovou mouku rozmícháme v trošce studeného vývaru nebo vody. Zbylý vývar přivedeme k varu a vmícháme do něj namočenou mouku. Osolíme, opepříme a přidáme mletý kmín. Za stálého míchání vaříme asi 10 minut. Na závěr vmícháme majoránku a můžeme servírovat.

 

Poznámky

Nemám ráda polotovary a zpracované výrobky, takže u mě nenajdete polévky z pytlíku a podobné „lahůdky“. Pokud ale sáhnete po hrachové mouce, která obsahuje jen a pouze rozemletý žlutý hrách, a použijete domácí zeleninový vývar, máte za chvilku připravenou vydatnou krémovou polévku plnou bílkovin, na kterou ty komerční ze sáčku mohou jen závistivě koukat.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář