Jdi na obsah Jdi na menu
 


Selská bramboračka

poctiva-bramboracka-1.jpg

 

Suroviny

1 cibule
2 lžíce oleje
4 brambory
2 menší mrkve
kousek celeru
asi 15 cm pórku
1 malá petržel
několik růžiček květáku
několik růžiček brokolice
několik kuliček růžičkové kapusty
hrst mraženého hrášku
hrst zelených fazolekpoctiva-bramboracka-2.jpg
hrst sušených lesních hub (předem namočených)
3 stroužky česneku
polévkové bylinky – libeček, celerová nať, petrželka
1 lžička mletého kmínu
1 lžička majoránky
na zahuštění 2 lžíce bezlepkové mouky nebo krupice (použila jsem kukuřičnou krupici)
sůl
pepř
čerstvá zelená petrželka

 

Postup

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme všechnu zeleninu pokrájenou na drobné kousky a houby a zalijeme vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad zeleninu. Přidáme prolisovaný česnek, polévkové bylinky, kmín, majoránku a sůl. Přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut, až je všechna zelenina měkká. Zahustíme moukou nebo krupicí rozmíchanou v trošce studené vody a ještě asi 5 minut povaříme. Dochutíme solí, pepřem a čerstvou petrželkou.

 

Poznámky

Tradiční recept české kuchyně a jedna z mých nejzamilovanějších polévek.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář