Jdi na obsah Jdi na menu
 


Špenátová polévka

Surovinyspenatova-polevka.jpg

 

400 g mraženého špenátu (sekaný nebo protlak)
1 velká cibule
olej
1 kostka zeleninového bujonu
2 stroužky česneku
sůl
pepř
½ lžičky muškátového oříšku
2-3 lžíce bezlepkové mouky na zahuštění

100 ml sojové smetany

 

 

Postup

Cibuli pokrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Zalijeme 1 l vroucí vody a přidáme špenát (dávám rovnou zmražený), kostku bujonu a prolisovaný česnek. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Přivedeme k varu a za občasného zamíchání asi 5 minut povaříme. Mouku rozmícháme v trošce studené vody, přilijeme k polévce a povaříme. Na závěr zjemníme smetanou a dochutíme solí a případně pepřem.

 

Poznámky

Zdroj receptu: kombinace několika receptů z internetu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář