Jdi na obsah Jdi na menu
 


Uzená hrachová polévka

Surovinyuzena-hrachovka.jpg

1-1.5 litru vývaru z uzeného masa
250 g hrachu
1 cibule
2 stroužky česneku
olej
sůl
pepř

 

Postup

 

Přebraný hrách přes noc namočíme do studené vody.

Na trošce oleje osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme scezený hrách a prolisovaný česnek a zalijeme vývarem z uzeného masa tak, aby sahal alespoň dva centimetry nad hrách. Vaříme do změknutí hrachu, přibližně 30-40 minut. Poté osolíme, opepříme a rozmixujeme dohladka. Je-li polévka příliš hustá, naředíme ji trochou vody nebo vývaru. Podle potřeby dosolíme a můžeme podávat.

 

 

Poznámky

Zdroj receptu: Inspirovala jsem se na www.toprecepty.cz receptem na Hrachovou polévku z uzených žeber od uživatelky k.radulka. Na polévku jsem použila vývar z uzených kuřecích stehen a maso jsem do ní nepřidávala. Moc jsem si pochutnala, určitě ji budu dělat častěji (jen mít častěji ten uzený vývar, což je u mě jako skoro-vegetariána dost velký oříšek :) ).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář