Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zeleninová polévka s miso pastou

zeleninova-miso-polevka.jpg

 

Suroviny

zelenina dle vlastní chuti, např.
1 malá mrkev
1 petržel
kousek celeru
kousek kedlubny, dýně, patizonu…
olej
miso pasta (bezlepková je např. Miso genmai)
sůl

 

Postup

Očištěnou a nahrubo nastrouhanou zeleninu orestujeme na trošce rozpáleného oleje. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a necháme krátce probublat. Poté odstavíme, necháme chviličku zchladnout a vmícháme podle chuti miso pastu. Dále již nevaříme, abychom nezničili cenné enzymy z misa.

 

Poznámky

Zeleninu můžete obměňovat podle chuti a stavu domácích zásob.
Více se o miso pastě dočtete zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář