Mango ve sladko-kyselé omáčce s rýží
Suroviny
olej
1 zralé mango
½ lžičky strouhaného zázvoru
½ lžičky mleté skořice
sladká chili omáčka nebo mleté chili dle chuti
200 ml vody
2 lžíce pasírovaných rajčat nebo protlaku
1 lžíce vinného octa
1 lžíce cukru
1 lžička solamylu
rýže
Postup
Na oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené mango, zasypeme zázvorem a skořicí a podlijeme vodou. Přidáme chili, protlak, ocet a cukr, přikryjeme pokličkou a asi 10 minut podusíme. Pokud je omáčka řídká, můžeme ji zahustit škrobem rozmíchaným v trošce studené vody. Podle potřeby dochutíme cukrem, octem a chili. Podáváme s rýží, posypané čerstvým koriandrem nebo petrželkou.
Poznámky
Inspirovala jsem se na www.toprecepty.cz receptem na Sladkokyselé kuře s mangem, ale jako téměř-vegetarián jsem to kuře vynechala a koření upravila dle svého.