Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rýže natural s čínskou zeleninou

Surovinycelozrnna-ryze-po-cinsku.jpg

1 hrnek rýže natural
olej
1 cibule
1 balení mražené čínské zeleniny (zelí, pórek, sojové klíčky, paprika, Jidášovo ucho, mrkev, bambusové výhonky, cibule)
1 lžíce sojové omáčky
sůl
 

Postup

Rýži umyjeme, zalijeme 1,5 násobkem vody, osolíme a uvaříme podle návodu doměkka. Já ji obvykle vařím pod pokličkou na nejmenším plameni 30 min a bez odklopení pokličky nechám ještě 5 minut dojít.
Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na větší kousky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět. Vsypeme mraženou zeleninu, podlijeme trochou vody a pod pokličkou krátce podusíme. Hotovou zeleninu vmícháme do uvařené rýže, přidáme sojovou omáčku a dosolíme podle chuti. Podáváme jako přílohu k marinovanému masu, tofu nebo tempehu.

 

Poznámky

Zeleninu můžete libovolně obměňovat podle vlastní chuti.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář