Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rýže z Orientu

Surovinyryze-z-orientu.jpg

1 kuřecí prsíčko
olej
sůl
špetka chili
 
1 hrnek rýže
1.5 hrnku vody
1-2 cibule
olej
sůl
½ lžičky kurkumy
1 lžička garam masaly
kompotovaný ananas
5 hřebíčků
hrst mandlí
příp. sušené meruňky nebo švestky

 

Postup

Nejprve si na oleji orestujeme kuřecí maso nakrájené na menší kousky se špetkou chilli. Orestované maso uchováme v teple.
Dále orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli (dala jsem jednu malou žlutou a půlku malé červené). Přidáme propláchnutou a okapanou rýži, zaprášíme kurkumou a osolíme. Po pár minutách přilijeme několik lžic ananasové šťávy z kompotu a vodu. Přidáme hřebíčky a garam masalu a pod pokličkou dusíme doměkka (podle návodu, obvykle cca 15 minut).
Když je rýže měkká, přidáme kuřecí kousky, hrst mandlí a pár kousků ananasu. Můžeme přidat i pokrájené sušené meruňky nebo švestky.

 

Poznámky

Variace na recept Orientální rýže s ananasem na obalu dlouhozrnné rýže Lagris.

Kuřecí maso je možné nahradit například přírodním tofu nebo tempehem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář