Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pomazánka z pečeného lilku

Surovinypomazanka-z-lilku.jpg

 

2 střední lilky
4 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

oblíbené bylinky (např. oregano, bazalka)

 

 

Postup

Lilky omyjeme a překrojíme napůl. Do půlek nařízneme mřížky, jako se řežou špekáčky, osolíme a necháme chvíli vypotit. Pak povrch utřeme kuchyňskou utěrkou, pokapeme olivovým olejem a v rozpálené troubě (200 °C) pečeme do zhnědnutí. Upečené lilky necháme vychladit. Dužinu vydlabeme pomocí lžíce, přidáme prolisovaný česnek a bylinky a pomocí mixeru dohladka rozmixujeme. Dle chuti osolíme a opepříme.

 

Poznámky

Zdroj receptu: Inspirovala jsem se na www.toprecepty.cz receptem na Pomazánku z lilku od uživatelky Lucasinka.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pomazanka z peceneho lilku

(HANE, 16. 9. 2013 22:56)

Ja lilek krajim na kolecka, necham vypotit, nakrajim na kostky i se slupkou, opecu na oleji do sv.hneda, nez je temer hotovy pridam susena rajcata, koreni dle chuti. Kdyz je lilek mekky projedu tycovym mixerem a jeste do tepleho pridam cibulku. Rika se tomu falesny tatarak :-)) dokonce i ti co maji na prvnim miste maso se oblizovali

Re: Pomazanka z peceneho lilku

(Petra, 17. 9. 2013 10:03)

To může být také moc dobré, určitě brzy vyzkouším. Děkuji za tip. :) Petra