Krupicovo-oříšková kaše

krupicovo-oriskova-kase.jpg

 

Suroviny

½ l rostlinného mléka
3 lžíce rýžové krupičky
1 lžíce mletých oříšků (mandlí, kešu, lískových, vlašských…)
3 lžíce cukru nebo sladidla dle vlastní chuti (med, sirup)

 

Postup

Ve 150 ml rostlinného mléka rozmícháme rýžovou krupičku a mleté oříšky a necháme chvilku odstát. Zbytek mléka nalijeme do rendlíku se silnějším dnem nebo do mlékovaru a přivedeme k varu. Osladíme dle vlastní chuti a vmícháme namočenou krupičku. Za stálého míchání znovu přivedeme k varu a povaříme asi 3 minuty. Je-li kaše příliš hustá, přilijeme ještě trochu mléka. Před podáváním kaši posypeme podle vlastní fantazie oříšky, semínky, kakaem nebo skořicí.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *