Chlebíček ‚Piña Colada‘

chlebicek-pina-colada.jpg

 

Suroviny

300 g bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm bílá bez lepku)
80 g cukru
1 prášek do pečiva
½ lžičky xanthanu nebo guaru
50 g mletého kokosu
3 lžíce oleje
1/3 plechovky ananasu včetně šťávy
voda

Na drobenku
2 lžíce cukru (nejlépe třtinového)
2 lžíce bezlepkové mouky (např. pohankové)
1 lžíce bezmléčného margarínu (Stella)

 

Postup

Z ananasového kompotu slijeme šťávu a 1/3 pevného podílu pokrájíme na drobné kousky. Šťávu doředíme vodou na celkový objem 300 ml. V hlubší míse smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, xanthanem a kokosem. Přilijeme olej a vodu s ovocnou šťávou. Metličkou nebo ručním šlehačem vymícháme v těsto. Na závěr vmícháme pokrájené kousky ananasu. Těsto přelijeme do formy na biskupský chlebíček. Z cukru, mouky a margarínu připravíme drobenku, kterou rozložíme na povrch chlebíčku. Pečeme při 160 °C cca 30 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě, vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.

 
Jak se vám líbil příspěvek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *