Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cuketová bábovka

Surovinycuketova-babovka.jpg

1 hrnek nastrouhané cukety
½ banánu
375 g mouky Doves Farm (červená nebo modrá samokypřicí)
100 g cukru
4 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
1 lžička jedlé sody
hrst slunečnicových semínek
3 lžíce oleje
400 ml vody

 

Postup

V hluboké míse promícháme mouku s cukrem, kakaem, práškem do pečiva, sodu a semínky. Přilijeme vodu a olej, přidáme nastrouhanou cuketu a rozmačkaný banán a metličkou nebo ručním šlehačem vypracujeme těsto. Je-li příliš husté, přilijeme ještě trochu vody.

Bábovkovou formu vymažeme olejem a vysypeme moukou (pokud používáte silikonovou formu, není tento krok potřeba). Připravené těsto nalijeme do formy a uhladíme povrch.

Vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 50 minut, až než se těsto přestane po zapíchnutí lepit na špejli. Upečenou bábovku po vyndání z trouby vyklopíme z formy a necháme vychladnout na mřížce.

 

Poznámky

Pokud nemáte rádi suché a dusivé bábovky, určitě vyzkoušejte tuto variantu s cuketou. Je jemná a vláčná a navíc vás nezaplácne tak moc jako klasická bábovka. Do těsta můžete přidat i drobně nasekanou hořkou čokoládu nebo trochu skořice.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář