Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jablkový makovec

Surovinymakovec-s-jablky.jpg

400 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
100 g mletého máku
130 g cukru
1 prášek do pečiva
½ lžičky xanthanu nebo guaru
1 lžička skořice
2 nastrouhaná jablka
400 ml vody
4 lžíce oleje

 

Postup

Odvážíme mouku, mák, cukr, přidáme prášek do pečiva, skořici a xanthan a vše důkladně promícháme. Vmícháme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka, olej a vodu. Je-li těsto příliš tuhé, zředíme ho ještě trochou vody. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C, dokud se nelepí na špejli (25-30 minut). Necháme krátce vychladnout na plechu a poté přendáme na mřížku, aby se makovec odspodu nezapařil a nesrazil.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

jaká mouka

(Lucie Štěpánková, 21. 2. 2015 11:12)

Dobry den...chci se zeptat na mouku...jsem začátečnik v dietě...dcera ji ma...a mam bezlep.mouku..značka SCHAR...ale ta je asi spiš na chleba a omačky...mužu s teto mouky i pect buchty??..tu co uvádite u nas nikde nemají...děkuji za odpověd

Re: jaká mouka

(Petra, 22. 2. 2015 21:16)

Dobrý den,
mouka Schar Mix B je určená převážně na slané pečení, ale také jsem z ní několikrát pekla sladké a podařilo se. Nejraději teď na sladké používám mouku Doves Farm, tu mají v každém Kauflandu.
Petra

Recept vypadá dobře

(Ilča, 23. 1. 2014 21:57)

Právě se peče první půlka dávky (zjistila jsem, že se mi to nevejde do pekáčku), tak jsem zvědavá :-)