Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karobový koláč

Surovinykarobova-buchta.jpg

400 g bezlepkové mouky (měla jsem Doves Farm)
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky xanthanu
120 g cukru
3 lžíce karobu
3 lžíce oleje
50 g nasekané čokolády (bez lepku a mléka) nebo karobových peciček
400 ml vody

 

Postup

Všechny sypké suroviny odměříme do mísy. Tvoří-li karobový práše hrudky, důkladně je rozmělníme a vmícháme do sypké směsi. Poté přidáme tekuté suroviny a vymícháme středně řídké těsto. Pracujeme rychle, aby těsto „nezgumovatělo“. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160 °C asi 30 min (zkoušíme špejlí). Po upečení vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba.

Povídání o karobu zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář