Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kompotová buchta

Surovinykompotova-buchta.jpg

400 g bezlepkové mouky (namíchala jsem 300 g Procelia univerzální a 100 g Jizerka)
1 prášek do pečiva
1/4 lžičky xanthanu
120 g cukru
3 lžíce oleje
1 lžíce citronové šťávy
1 konzerva mandarinkového (nebo jiného) kompotu (320 ml)
400 ml tekutiny – šťáva z kompotu doplněná vodou

 

Postup

Kompot scedíme, ovoce případně pokrájíme na menší kousky a šťávu doředíme vodou na celkový objem 400 ml. Všechny sypké suroviny odměříme do mísy a důkladně je promícháme. Poté přidáme tekuté suroviny a vymícháme středně řídké těsto. Na závěr jemně vmícháme ovoce. Pracujeme rychle, aby těsto „nezgumovatělo“. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160 °C asi 20-25 min (zkoušíme špejlí). Po upečení vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout, do té doby s plechem manipulujeme co nejméně, aby se buchta nesrazila.

 

Poznámky

Zdroj receptu: vlastní tvorba, inspirace lepkovými kompotovými buchtami.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář